Belépés
facebook_page_plugin

Museums in a Digital Era

Múzeumok a digitális korban… Hát ez meg mi a fene lehet? Egy múzeum az csak egy múzeum! Uncsiiiiiiiii! Vagy mégsem? Erre a kérdésre keresik a választ négy másik ország (Görögország, Litvánia, Portugália és Románia) diákjaival együttműködve a Károlyis diákok. Egy két tanéven átívelő nemzetközi projekt keretében 23 diákunk és tanáraik megpróbálják a lehetetlent: múzeumokat látogatnak itthon és külföldön, rákészülnek, megnézik, összevetik, elemzik, majd végül kézműveskednek. A művészet mégiscsak művészet! És ami a legjobb, közben jól szórakoznak! Nézd csak meg a képeket!

2018 októberében három tanárunk, Balogh Ervin, Ferencz Ildikó és Kertész Anna vettek részt a projekt előkészítő munkálataiban a görögországi Trikalában. Itt körvonalazódtak a tennivalók, hangolódtak össze az elképzelések.

2019 januárjában beindult a gépezet: a projektben résztvevő diákok ellátogattak a Szent István bazilikába, ahol iskolai internetes kutatómunka után angol nyelvű idegenvezetéssel megtekintették Budapest eme híres épületét.

Második múzeumlátogatásunk a Dohány utcai Zsinagóga és Zsidó Múzeumban történt. Ezt szintén egy kiscsoportos internetes kutatómunka előzte meg. Itt is angol nyelven zajlott a vezetés, lévén a résztvevő diákok két tannyelvű osztályok tanulói, a projekt pedig nemzetközi.

Az alapötlet a keresztény és a zsidó kultúra, hagyományok, mindennapok összehasonlítása. A munka ezen része még folyamatban van.

Három tanuló, Barazsuly-Cintus Dorottya (9. a), Decsi Titanilla és Máté-Tóth Zsófia (10. a) valamint Eperjesi Katalin és Ferencz Ildikó tanárnők 2019. februárjában a portugáliai Vizelába utaztak, ahol a külföldi diákokkal és tanáraikkal elemezték az eddig zajlott munkát, és megbeszélték az előttünk álló feladatokat.

A projekt keretein belül utazunk még Litvániába és Romániába, illetve 2020 tavaszán Budapesten a mi iskolánk lesz a zárótalálkozó házigazdája. Ezt mindannyian izgatottan várjuk, hiszen, amint a képek is tanúsítják, rengeteg új ismerőst szereztünk, csodás helyeket láttunk, és számtalan élménnyel gazdagodtunk!

És mennyi csoda vár még ránk…

ozio_gallery_nano

Iskolánk két Erasmus projektje is nyert a Tempus Közalapítványnál:

Szakmai mobilitásunk 108 097 Eurót, míg Köznevelési mobilitásunk 28 089 Eurót nyert a következő időszakra /összességében több mint 42 millió forint/icontexto_emoticons_01.png!

Klasszikus német és angol szakmai gyakorlatink folytatódhatnak, illetve új mobilitások kezdődhetnek...

Részletek és belső pályázat hamarosan...

erasmus2

Bővebben...

Idén Finnországban került megrendezésre a „nemzetköziesítési stratégiák a szakképzésben” című szeminárium, a holland, a finn és a magyar Erasmus+ programokat koordináló Nemzeti Ügynökségek szervezésében 2017. szeptember 10-13. között. A cél az volt, hogy minél több országból érkezzenek szakképzési mobilitási projekteken dolgozó kollégák és intézményi döntéshozók, és a stratégiai gondolkodás elsajátítása, fejlesztése mellett, megosszák egymással eddigi tapasztalataikat. A szeminárium a nemzetköziesítést, mint az intézmény céljainak megvalósítását segítő stratégiai eszközt mutatta be, és hozzájárult a stratégiai gondolkodás kialakításához. A szemináriumon 12 ország képviselői vettek részt, Magyarországot két iskola képviselte, akiket a Tempus Közalapítvány külön pályázat keretében választott ki, figyelembe véve a pályázók eddigi tapasztalatát és a jelenlegi nemzetköziesítési tevékenységet. A tréningen Balogh Ervin, iskolánk igazgatója, és a nemzetköziesítési stratégiáért felelős egyik projektkoordinátor, Módos Csaba vett részt. Rendkívül hasznos volt a tréning, és nagyban hozzájárult iskolánk hosszú távú céljainak megvalósításához. A tartalmi-szakmai beszámolót az érdeklődők lentebb olvashatják. A közös munka után nyílt lehetőség megismerni a környék kulturális nevezetességeit, jártunk a híres finn építész, Eliel Saarinen múzeummá alakított házában, aki többek között az 1900-as párizsi világkiállítás finn pavilonját, a Finn Nemzeti Múzeumot és a Helsinki főpályaudvart is tervezte, illetve rövid városnézés keretében ellátogattunk Helsinkibe is. Úgy érezzük hozzá tudtunk járulni a szeminárium sikeréhez, a megismert európai kollégák elismeréssel szóltak eddigi, egyre szerteágazóbb, nemzetköziesítési tevékenységünkről.

 

A következő tanévben is lesznek pályázati projektjeink:
A matematikai, a természettudományos és a digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatására iskolánk több mint
1 000 000 forint támogatást nyert az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő alaptól!

NTP

Munkaközösség-vezetői beszámoló

Pályázatíró munkaközösség

2016/2017. I. félév

Bővebben...

Bővebben...

Bővebben...

Elérhetőség

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

Károlyi Mihály

Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma

1139 Budapest, Váci út 89.

Telefon: (+36 1) 320-8427/110
Fax: (+36 1) 320-8427/119 
E-mail: E-Mail Image
Honlap: http://www.karolyi-kozgazd.hu
OM azonosí­tó: 203061

Ugrás az oldal tetejére