Belépés
facebook_page_plugin

Munkaközösség-vezetői beszámoló

Pályázatíró munkaközösség

2016/2017. I. félév

Nemzetközi pályázatok:

Ősszel került lebonyolításra a még tavasszal megnyert Euroscola pályázat. Ennek keretében 24 diák és 5 tanár utazott Strasbourgba, az Európai parlamentbe. Az út kitűnően sikerült, köszönet a kiutazó szervező kollégáknak.

Az Erasmus+ 2016/2017. évi pályázatához kapcsolódó mobilitásokra nyáron – ősszel került sor, 20-20 tanuló vehetett részt 4 hetes szakmai gyakorlaton Angliában és Németországban, ezenkívül 5 közgazdász tanár 1 hetes szakmai programon Broadstairs-ben. Összesen (a kísérőkkel együtt) 49 fő vehetett részt az utazásokban. Külön öröm, hogy az egy ügyvitel szakos diákunk szakmai gyakorlata beszámításra került a kötelező összefüggő szakmai gyakorlatába.

Hazai pályázatok:

Jelenleg három Nemzeti Tehetség Program pályázat tart a lebonyolítás szakaszában. A három pályázaton (matematikai és természettudományi, közismereti és sportágválasztó területeken) 2.985.000 Ft támogatást nyertünk tehetségprogram és tehetségtábor megvalósítására. A szakmai program kidolgozásáért szeretnénk köszönetet mondani a természettudományi, a nyelvi és a testnevelési munkaközösségek tagjainak.

A Határtalanul! pályázat során ebben az évben is 70 diák és 7 tanár utazására pályáztunk a Felvidékre, illetve Erdélybe. A pályázatok keretösszege 4.639.000 Ft. A felvidékiek ideutazása már megtörtént, a magyarországi szervezők kitűnő munkát végeztek, az iskolánk jó hírét keltették színvonalas programjaikkal: köszönjük Tóthpál Mária, Pók Edina és Szabó Tamás munkáját. A mi utazásainkra, valamint az erdélyi, dévai csoport látogatására tavasszal kerül sor.

Az ősszel nagymegyeri diákokat láttunk vendégül kettő hetes szakmai gyakorlaton. A közös pályázatot a Bethlen Gábor Alaphoz adtuk be, és csak ezen 840.000 Ft támogatáshoz jutott iskolánk.

Elszámolások:

A tavalyi tanév pályázatainak szakmai beszámolóját és elszámolását határidőre benyújtottuk, az elbírálásuk azonban még nem minden esetben történt meg.

Jelenlegi pályázataink:

Három pályázatot fogunk beadni a Tempus Közalapítványhoz. Kettő ezek közül az Erasmus+ programhoz kapcsolódik, egy pedig EGT pályázat. Egyet a szakképzési mobilitás témájában készítettünk: 32 diák és 4 szakképző tanár szakmai gyakorlatára pályáztunk, összesen kb. 75.000 EUR értékben; egyet köznevelési témában, tanári kurzusokra és job shadowingra, jelenlegi állapot szerint 7 tanár 9 mobilitására kb. 25.000 EUR értékben. Idén először megpróbálkozunk egy EGT pályázattal is, 3 tanár egy hetes mobilitására, 3.000 EUR értékben. A konkurencia egyre erősebb, egyre nehezebb nyerni, de reménykedünk, hogy idén is sikeresek lesznek programjaink.

Egyebek:

A tavasz folyamán újra pályázunk a Határtalanul! és az NTP programjaira, valamint megpályázzuk az Erasmus+ mobilitási tanúsítvány pályázatát is.

Ez év januárjában tudásmegosztó szemináriumot tartottunk a Centrum pályázatíróinak számára, a visszajelzések alapján nagy sikerrel.

Végezetül szeretném megköszönni a munkaközösség minden tagjának, valamint Seres Bernadettnek, Szabó Tamásnak, Koós Dávidnak és Balogh Ervinnek a rengeteg munkát, amit a pályázatírásokra és megvalósításra fordítottak. Igazi közösséget alkottunk (sok más iskolával ellentétben), jó volt így dolgozni.

Budapest, 2017. január 29.

Gere Gábor

munkaközösség-vezető

Elérhetőség

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

Károlyi Mihály

Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma

1139 Budapest, Váci út 89.

Telefon: (+36 1) 320-8427/110
Fax: (+36 1) 320-8427/119 
E-mail: E-Mail Image
Honlap: http://www.karolyi-kozgazd.hu
OM azonosí­tó: 203061

Ugrás az oldal tetejére