Belépés
facebook_page_plugin

Museums in a Digital Era

Múzeumok a digitális korban… Hát ez meg mi a fene lehet? Egy múzeum az csak egy múzeum! Uncsiiiiiiiii! Vagy mégsem? Erre a kérdésre keresik a választ négy másik ország (Görögország, Litvánia, Portugália és Románia) diákjaival együttműködve a Károlyis diákok. Egy két tanéven átívelő nemzetközi projekt keretében 23 diákunk és tanáraik megpróbálják a lehetetlent: múzeumokat látogatnak itthon és külföldön, rákészülnek, megnézik, összevetik, elemzik, majd végül kézműveskednek. A művészet mégiscsak művészet! És ami a legjobb, közben jól szórakoznak! Nézd csak meg a képeket!

2018 októberében három tanárunk, Balogh Ervin, Ferencz Ildikó és Kertész Anna vettek részt a projekt előkészítő munkálataiban a görögországi Trikalában. Itt körvonalazódtak a tennivalók, hangolódtak össze az elképzelések.

2019 januárjában beindult a gépezet: a projektben résztvevő diákok ellátogattak a Szent István bazilikába, ahol iskolai internetes kutatómunka után angol nyelvű idegenvezetéssel megtekintették Budapest eme híres épületét.

Második múzeumlátogatásunk a Dohány utcai Zsinagóga és Zsidó Múzeumban történt. Ezt szintén egy kiscsoportos internetes kutatómunka előzte meg. Itt is angol nyelven zajlott a vezetés, lévén a résztvevő diákok két tannyelvű osztályok tanulói, a projekt pedig nemzetközi.

Az alapötlet a keresztény és a zsidó kultúra, hagyományok, mindennapok összehasonlítása. A munka ezen része még folyamatban van.

Három tanuló, Barazsuly-Cintus Dorottya (9. a), Decsi Titanilla és Máté-Tóth Zsófia (10. a) valamint Eperjesi Katalin és Ferencz Ildikó tanárnők 2019. februárjában a portugáliai Vizelába utaztak, ahol a külföldi diákokkal és tanáraikkal elemezték az eddig zajlott munkát, és megbeszélték az előttünk álló feladatokat.

A projekt keretein belül utazunk még Litvániába és Romániába, illetve 2020 tavaszán Budapesten a mi iskolánk lesz a zárótalálkozó házigazdája. Ezt mindannyian izgatottan várjuk, hiszen, amint a képek is tanúsítják, rengeteg új ismerőst szereztünk, csodás helyeket láttunk, és számtalan élménnyel gazdagodtunk!

És mennyi csoda vár még ránk…

ozio_gallery_nano

Elérhetőség

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

Károlyi Mihály

Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma

1139 Budapest, Váci út 89.

Telefon: (+36 1) 320-8427/110
Fax: (+36 1) 320-8427/119 
E-mail: E-Mail Image
Honlap: http://www.karolyi-kozgazd.hu
OM azonosí­tó: 203061

Ugrás az oldal tetejére