Belépés
facebook_page_plugin

Kedves Diákok!

Az Erasmus+ pályázaton a következő tanulók szerepeltek sikeresen és utazhatnak Broadstairsbe, az Egyesült Királyságba:

Bővebben...

Kedves Diákok!

Az Erasmus+ pályázaton a következő tanulók szerepeltek sikeresen és utazhatnak Drezdába, Németországba:

Bővebben...

Iskolánk 120 000 Eurót nyert a következő tanévre szakképzési mobilitására :)
2019-ben is irány Drezda és Broadstairs :)

Kedves Diákok!

Az Erasmus+ pályázaton eredményesen szerepelt tanulók angliai (Broadstairs) szakmai gyakorlatot nyertek.

Bővebben...

Interview questions for applicants for 
the Erasmus+ mobility programme – 2018

Bővebben...

erasmus plusz

Károlyis Diákok! Külföldi utazási lehetőség!

Iskolánk a következő tanévben újra részt vesz a Erasmus+ szakmai mobilitáson, amely keretei közt egy hónapot tölthetnek iskolánk tanulói Angliában illetve Németországban szakmai gyakorlaton!

Kik jelentkezhetnek: Akik augusztusig (Angliába utazóknál októberig) betöltik a 16. életévüket, és még nem vettek részt Erasmus+ mobilitáson.

Hogyan lehet jelentkezni: Egy magyar nyelvű motivációs levéllel, miért szeretné a pályázó megragadni ezt a lehetőséget. Ezt adja oda az osztályfőnökének vagy a nyelvtanárának vagy a szervezőknek legkésőbb május 25-ig!

Röviden az Erasmus+ programról: A szakmai mobilitás során a diákoknak lehetőségük lesz kipróbálni magukat helyi kis- és középvállalkozásoknál, megismerhetik ezeknek a külföldi vállalatoknak a működését, felépítését. Két célállomása a programnak Drezda (Németország) és Broadstairs (Anglia). A német kiutazáson 12 fő vehet részt, és augusztus 18-tól szeptember 15-ig tart, Angliába 25 fő utazhat, október 7-től november 4-ig. A szakmai gyakorlat mellett sok szabadidős tevékenység és nyelvgyakorlási lehetőség színesíti a programot.

Várjuk minden érdeklődő jelentkezését és kövesse figyelemmel az iskola honlapján az Erasmussal kapcsolatos híreket!

Részletek:

Hatalmas pályázati siker a tanév kezdetén:

erasmus2

Szakképzési mobilitási tanúsítványt (VET Mobility Charter) nyert iskolánk a Tempus Közalapítványtól, amellyel a következő 3 évben egyszerűsített módon tudunk európai projekteket megvalósítani!

Több hónapig dolgoztunk rajta, nagyon szerettük volna .... és sikerült :)

Összesen 7 iskola büszkélkedhet ezzel a tanúsítvánnyal az idén, Köztük a Károlyi! :)

http://www.tpf.hu/palyazatok/574/palyazati-eredmenyek

 

Idén Finnországban került megrendezésre a „nemzetköziesítési stratégiák a szakképzésben” című szeminárium, a holland, a finn és a magyar Erasmus+ programokat koordináló Nemzeti Ügynökségek szervezésében 2017. szeptember 10-13. között. A cél az volt, hogy minél több országból érkezzenek szakképzési mobilitási projekteken dolgozó kollégák és intézményi döntéshozók, és a stratégiai gondolkodás elsajátítása, fejlesztése mellett, megosszák egymással eddigi tapasztalataikat. A szeminárium a nemzetköziesítést, mint az intézmény céljainak megvalósítását segítő stratégiai eszközt mutatta be, és hozzájárult a stratégiai gondolkodás kialakításához. A szemináriumon 12 ország képviselői vettek részt, Magyarországot két iskola képviselte, akiket a Tempus Közalapítvány külön pályázat keretében választott ki, figyelembe véve a pályázók eddigi tapasztalatát és a jelenlegi nemzetköziesítési tevékenységet. A tréningen Balogh Ervin, iskolánk igazgatója, és a nemzetköziesítési stratégiáért felelős egyik projektkoordinátor, Módos Csaba vett részt. Rendkívül hasznos volt a tréning, és nagyban hozzájárult iskolánk hosszú távú céljainak megvalósításához. A tartalmi-szakmai beszámolót az érdeklődők lentebb olvashatják. A közös munka után nyílt lehetőség megismerni a környék kulturális nevezetességeit, jártunk a híres finn építész, Eliel Saarinen múzeummá alakított házában, aki többek között az 1900-as párizsi világkiállítás finn pavilonját, a Finn Nemzeti Múzeumot és a Helsinki főpályaudvart is tervezte, illetve rövid városnézés keretében ellátogattunk Helsinkibe is. Úgy érezzük hozzá tudtunk járulni a szeminárium sikeréhez, a megismert európai kollégák elismeréssel szóltak eddigi, egyre szerteágazóbb, nemzetköziesítési tevékenységünkről.

Nemzetköziesítési stratégiák a szakképzésben szeminárium

Internationalisation Strategies in Vocational Education and Training

2017. szeptember 10-13. Mayvik, Finnország

Bővebben...

logo

Iskolánk projektkoordinátorai (Gere Gábor, Bíró Gergely és Módos Csaba) szakmai bemutatót tartottak az Erasmus+ program 30 éves születésnapi konferenciáján, 2017. május 30-án. A nagyszabású rendezvényen, a közoktatás minden szektorából érkező több száz résztvevővel együtt, meghallgattuk a prominens meghívottak ünnepi köszöntőit. A fiatalok munkaerő-piaci esélyeinek javításával kapcsolatos beszédében Pölöskei Gáborné, szakképzésért és felnőttoktatásért felelős helyettes államtitkár méltatta iskolánk Erasmus+ projektjét, mint a 2016-os év két kitüntetett, vagyis Nívódíjjal elismert programjának egyikét. Élmény volt végighallgatni a néhány személyes sikertörténetet, hogy mit adott Szó Gellért cukrásznak (Magyarország tortája kétszeres győztes), Davidovics László igazgatónak (2015-ben Európai Polgári Díj), vagy Katona Krisztinának (nívódíjas közösségi és rehabilitációs célú művészeti projektek) az Erasmus+ program. A tortavágás után következtek a szakmai workshopok, ahol a felkért projektkoordinátorok bemutatták azokat a módszereket, amiket projektjeik során ismertek meg. A szakképzési szektort két bemutató képviselte. Úgy gondoltuk a leghasznosabb azokat a módszereket bemutatnunk, amelyeket magunk dolgoztunk ki a mobilitási projektben részt vevő tanulók kompetencia fejlődésének mérésére. A résztvevők kérdéseinek megválaszolásában egyik korábbi résztvevőnk, Balázs Fruzsina is segített. Az érdeklődők elismerően szóltak a projekt során alkalmazott, különböző kompetenciák mérését szolgáló feladatokról, eszközökről, és átvételre, saját projektjeikben alkalmazásra érdemesnek tartották. A Tempus Közalapítvány munkatársai a helyszínen, és külön levélben is megköszönték közreműködésünket.

http://tka.hu/hir/7724/ezt-adhatja-az-erasmus

ozio_gallery_nano

Résztvevők...

Elérhetőség

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

Károlyi Mihály

Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma

1139 Budapest, Váci út 89.

Telefon: (+36 1) 320-8427/110
Fax: (+36 1) 320-8427/119 
E-mail: E-Mail Image
Honlap: http://www.karolyi-kozgazd.hu
OM azonosí­tó: 203061

Ugrás az oldal tetejére