Belépés
facebook_page_plugin

Iskolánk 1963 óta a főváros méltán megbecsült, jó hírű és jó színvonalú intézménye, ahol már az első évfolyamokon végzett diákok gyermekei nagy számban tanulnak. Az iskola a „Budapestért"-díj, az Oktatási Miniszter Elismerő Oklevele és a kiemelkedő külgazdasági szakképzést elismerő miniszteri Dicsérő Oklevél büszke tulajdonosa.

karolyim-szembol

Arra törekszünk, hogy diákközpontú, demokratikus, sikerorientált iskolában tanulhassanak tanulóink. Célunk, hogy valamennyi diákunk az itt eltöltött évek alatt széles körű humán és reálismerettel, korszerű, jól konvertálható, piacképes szakmai tudással, és a kellemesen eltöltött diákévek élményével lépjen ki az életbe. Tanulmányaik alatt olyan munkaerőpiaci ismereteket, készségeket sajátítanak el, melyek elengedhetetlenek az érvényesüléshez a munka világában.

A közgazdaság, a kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció és az ügyviteli szakterületek a gazdaság számára nélkülözhetetlenek. Az oktatott szakmák zöme jó nyelvtudást igényel, ami megkönnyíti a sikeres munkavállalást az Európai Unió munkaerőpiacán is.

Nyelvoktatásunkban kiemelt szerepet játszik a kommunikatív nyelvi készségek kialakítása. Lehetőség van az adott nyelvterületen nyelvgyakorlásra és az iskolában államilag elismert nyelvvizsga letételére. A sikeres nyelvoktatást multimédiás nyelvi laboratóriumok segítik.

A magas színvonalú informatika oktatás 8 számítógépteremben, a legkorszerűbb számítógépeken történik. A tanórákon megszerzett ismeretek alapján az iskolában letehető az ECDL vizsga.

A gyakorlati képzéshez minden igényt kielégítő taniroda áll a tanulók rendelkezésére. Az elsajátított gazdasági ismeretek alapján megszerezhető az iskolában az EBCL oklevél is.

A korszerű oktatást szolgáló tárgyi feltételek: projektorral, interaktív táblákkal, vezetéknélküli internettel felszerelt tantermek, a tanulók számára nyomtatási és fénymásolási lehetőség, többezer kötetes szépirodalmi és szakmai könyvtár, folyóiratolvasó, tornaterem, kondicionáló terem, sportudvar, ebédlő, büfé.

Az iskola tanulmányi átlageredménye hosszú évek óta 4,2. A szakképzést záró OKJ vizsgák az országos átlagot meghaladóan sikeresek. A végzett tanulók egy része a gazdasági felsőoktatásban tovább tanul, másik része munkába áll.

A szakmai képzés fejlesztése érdekében szoros munkakapcsolatban állunk a szakterületünkön

oktató felsőoktatási intézményekkel, pl. BGF, Corvinus Egyetem, ELTE, ME-ÁJK, stb. és különböző partnerintézményekkel, pl. MFB ZRT,

MKB NYRT, MNB ZRT, T-Systems Hungary, Informatéka KFT, Ernst & Young, Külgazdasági Szövetség, Invitel RT stb.

Elérhetőség

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

Károlyi Mihály

Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma

1139 Budapest, Váci út 89.

Telefon: (+36 1) 320-8427/110
Fax: (+36 1) 320-8427/119 
E-mail: E-Mail Image
Honlap: http://www.karolyi-kozgazd.hu
OM azonosí­tó: 203061

Ugrás az oldal tetejére