Belépés
facebook_page_plugin

Tanulóinknak és szülőknek

Horváth Mihály középiskolai történelmi versenyen I. helyezést ért el Németh Merse Kristóf tanulónk!

Felkészítő tanára:

 • Gere Gábor

Gratulálunk!

BGSZC Budai Középiskolája által a Centrum iskolái számára meghirdetett gazdasági német nyelvi versenyen iskolánk csapata I.helyezett lett 😊

A „Wunderteam” csapat tagjai Nagy Péter, Ruzsinszky Rita és Toldi Máté 11.b osztályos tanulók.

A versenyre előzetesen egy plakátot kellett készíteni A3-as méretben, melyen egy saját, általuk kitalált vállalkozás nevét, logóját, szlogenjét és tevékenységét kellett feltüntetni. A helyszínen gazdasági témájú vetélkedő volt, melyen a csapat nagyon jól teljesített.

Felkészítő tanárok: Gyenge Gyöngyvér, Bíró Gergely

Gratulálunk az elért eredményhez!

Iskolánk két szakképzős tanulója, Farkas Anett Dóra és Suták Anett ma átvették a Pénzügyminisztériumban az Országos szakmai tanulmányi verseny
döntőjében nyújtott teljesítményükért az Emléklapokat.

A döntőben elért eredményeik alapján a következő vizsgarészek alóli felmentéseket kapták:

Suták Anett

 • Pénzügyi feladatok (vállalkozásfinanszírozás),
 • Adózási feladatok (elektronikus és elméleti),
 • Számítógépes könyvelés és analitika készítése,
 • Esettanulmány bemutatása projektismeretek mérésével. 

Farkas Anett

 • Pénzügyi feladatok (vállalkozásfinanszírozás),
 • Számítógépes könyvelés és analitika készítése,
 • Esettanulmány bemutatása projektismeretek mérésével.

 

Felkészítő tanárok:

 • Juhászné Kapás Judi
 • dr. Nagyné Kórik Mariann
 • Gere Gábor
 • Gunyitsné Hegedűs Margit
 • Horváthné Szücs Mónika

 

Gratulálunk! 😊

Véget ért a diákvállalkozások versenyének döntője! Gratulálunk minden diákvállalkozónak a tanévben nyújtott munkájukért! Idén az Év Diákvállalkozása a Mystery Box lett! A budapesti Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnázium csapata kültéri szabadulószobákat tervez, ami a városnézést ötvözi a szabadoluószobák izgalmával. A lille-i nemzetközi döntőre is egy ilyen projekttel készülnek. Gratulálunk nekik, és a program minden résztvevőjének. Köszönjük a zsűrinek, a mentoroknak és a diákvállalkozásokat segítő tanároknak a munkájukat!

Az ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak (ÁSZÉV) versenyén Közgazdaság ismeretekből országos 2. helyezett lett Turbék Katalin Kitti. :)

Fővárosi tekintetben az első helyet Károlyis diák szerezte meg!

A BGSZC Teleki Blanka Közgazdasági Szakgimnáziuma online szakmai tanulmányi versenyén iskolánkból 2 csapat is dobogós helyezést ért el:

 1. helyezett: a 11.a osztályból Fuszkó Viktória és Gulyás Lianna.
  Felkészítő tanár: Gunyitsné Hegedűs Margit
 2. helyezett: a 11.c osztályból Kovács Andrea és Silberer Napsugár.
  Felkészítő tanár: Sipos Tünde

Gratulálunk! :)

Köszönjük a szervezést az iskolának!

Az Oktatási Hivatal Budapesti Oktatási Központja a hagyományoknak megfelelően ebben a tanévben is megrendezte a Horváth Mihály Fővárosi Történelmi Versenyt, melyen iskolánk diákjai igen nagy számban indultak, és – ezt büszkén jelenthetjük – kivételesen nagyszerű eredményeket értek el.

A szervezők szokás szerint két témát hirdettek meg, az egyik az Árpád-házi királylányokkal, a másik az iszlám kultúrával foglalkozott. Az első fordulóra még iskolánkban került sor 2018. november 28-án. A résztvevőknek teszt jellegű feladatsort kellett megoldaniuk. A középdöntőbe kilenc tanulónk jutott tovább, heten az Árpád-házi királylányok élettörténetében, ketten az iszlám kultúrában merültek el, a szervezők által megadott források segítségével. A szakirodalom beszerzéseben múlhatatlan érdemeket szerzett könyvtárosunk, Tóth Kornélia, ezért mind a versenyzők, mind a felkészítő tanárok nagy köszönettel tartoznak neki!

A második fordulóra 2019. január 23-án került sor a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban. A diákoknak az elődöntő során 120 perces időkeretben esszét kellett írniuk egy olyan kérdésről, melyet csak a helyszínen ismerhettek meg.

Mindezek után öt diákunk lépett tovább a harmadik körbe, vagyis a döntőbe, melyet március 23-án rendeztek meg az Eötvös József Gimnáziumban. A versenyzőknek itt már szóban kellett számot adni tudásukról, s mondhatjuk, hogy ez igazán remekül sikerült! Az iszlám kultúrával foglalkozó témakörben nem hirdettek hivatalos végeredményt, de kiemelték két tanulónkat, Badó Biankát (11.D) és Németh Mersét (10.D), akikről így elmondhatjuk, hogy gyakorlatilag a verseny első két helyén végeztek! Az Árpád-házi királylányok életét elemző témakörben Ferenczi György 11.c osztályos diákunk megnyerte a 2018-19 Horváth Mihály versenyt, amihez szeretettel gratulálunk!

Köszönjük a versenyzők részvételét és magas színvonalú, elmélyült munkáját, valamint azt, hogy tovább öregbítették iskolánk hírnevét! Tanulóink felkészülését Kéri Anita tanárnő, illetve Gere Gábor és Kristin László tanár urak segítették.

Bakk Tímea 11. b osztályos tanuló nagy sikerrel szerepelt a Frankofón dalverseny országos döntőjében. 

Bakk Tímea a Poupée de cire, poupée de son (Viaszbaba) című France Gall dalt adta elő dinamikusan, kellemes hangon, vidámságot varázsolva a teremben. A „legeredetibb feldolgozásért” kapott díjat.
2019. március 13-án rendezték meg a Budapesti Francia Intézetben a Frankofón dalverseny országos döntőjét, melyen a résztvevők különféle stílusú francia nyelvű dalokat adtak elő, elismerten magas színvonalon, a Canarro zenekar kíséretében. A versenyt svájci, belga, egyiptomi és francia egyesületek és cégek támogatták. A díjátadást megtisztelte részvételével Pascale Andreani asszony, Franciaország magyarországi nagykövete.
Gratulálunk Bakk Tímea sikeréhez.
Felkészítő tanár: dr. Szabó Marianne

A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum iskolái számára meghirdetett kétfordulós
Német műveltségi versenyen a Károlyis diákok nagyon szép eredményt értek el:

I. helyezett Kovács Imre Levente Imre 10.a

II. helyezett Elek Nikolett 9.b

III. helyezett Kulimár Simon 9.b

Felkészítő tanárok: Ferencz Ildikó, Gyenge Gyöngyvér

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítő tanáraiknak 😊

Köszönjük a szervezést a BGSZC Keleti Károly Közgazdasági Szakgimnáziumának.

ozio_gallery_nano

Kovács Imre Levente 10.a osztályos tanulónk a FŐVÁROSI KÖZÉPISKOLAI INFORMATIKAI ALKALMAZÓI VERSENYEN döntőjébe jutott /megelőzve számos műszaki és informatikai szakgimnáziumos versenyzőt/!

Sok sikert kívánunk a döntőre!

Iskolánk diákjai idén először vettek részt a magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája által szervezett 4 For Europe országos középiskolai vetélkedőn.

A versenyen országos szinten 213 csapat indult, a mienk Nagykövetek néven szerepeltek. A névválasztást indokolta, hogy a csapat több tagja részt vesz a Kertész Anna tanárnő által koordinált Európai Unió nagykövet iskolája programban. A csapat tagjai Gulyás Lianna 11.A-s, Major Anna és Papp Melinda 12.B-s, illetve Toldi Máté, 11.B osztályos tanulók.

Az verseny első fordulója október 12-e és 19-e között zajlott, egy online felületen. A feladatok megoldásához egyrészt alaposan el kellett mélyedni az Európai Unió történetében, illetve működési rendszerében, másrészt a diákok kreativitását is próbára tették, hisz a jövő évi európai parlamenti választáson történő részvételre buzdító plakátot, illetve kisfilmet kellett készíteniük.

Csapatunk országos szinten az első harmincba tartozó pontszámot ért el,a közép-magyarországi régióban pedig 43 indulóból nyolcadik lett, így jogot szerzett arra, hogy részt vegyen a második fordulóban, azaz a tíz csapatos regionális döntőben.

Ennek lebonyolítására november 22-én, Pest Megye Önkormányzatának épületében került sor. A diákoknak itt is bizonyítaniuk kellett felkészültségüket, tárgyi tudásukat az EU-val kapcsolatban, emellett tervet kellett kidolgozni Európai Uniós támogatások felhasználásáról ("Gazdálkodj okosan az Európai Uniós forrásokkal!"), be kellett mutatni az első fordulóban készített plakátot, továbbá versírásra is sor került; adott időkeretben, tíz megadott szó felhasználásával kellett az EU-ról szóló művet alkotni.

Diákjaink ragyogóan helyt álltak, hiszen még az első fordulóban elért nyolcadik helyről is sikerült jócskán előrébb lépni, a Nagykövetek végül negyedikként zártak.

Tekintettel arra, hogy ezen a versenyen korábban soha nem indultunk, így nem volt tapasztalatunk, ez igazán remek eredmény, amit jövőre, az idén szerzett rutin birtokában akár felül is múlhatunk.

A résztvevő diákoknak szeretettel gratulálunk!

ozio_gallery_nano

Bővebben...

A BGSZC Budai Középiskolája által szervezett "Useless Inventions" című angol nyelvű versenyen iskolánk 9.knya osztályának Brain Twisters nevű csapata (Klausz Norbert és Pekó Bendegúz) első helyezést ért el, Holiday Twister találmányukkal.

Bővebben...

A BGSZC Szász Ferenc Kereskedelmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által szervezett fotópályázaton ismét szép sikereket értünk el.

Bővebben...

A Pénziránytű Alapítvány az iskolahálózat tagjai számára meghirdette a

Bővebben...

Bővebben...

Országos 1. hely "Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (OSZTV)" pénzügyi-számviteli szakügyintéző szakmából:

Gárdosi Krisztián, iskolánk tanulója nyerte az idei tanévben a pénzügyi-számviteli ügyintéző OSZTV-t, ami teljes felmentést jelent az OKJ vizsgára!

Goda Vivien szintén nagyon sikeresen szerepelt az országos döntőben, amellyel részleges felmentést kapott az OKJ vizsgára.

Felkészítő tanárok a szakmai munkaközösség csapata:

 • Gunyitsné Hegedűs Margit,
 • Juhászné Kapás Judit,
 • Sipos Tünde,
 • Dr. Nagyné Kórik Mariann,
 • Horváthné Szűcs Mónika,
 • Gere Gábor.

A csapatot koordinálta, menedzselte: Fodor Tiborné

Hatalmas gratuláció a sikerhez!

ozio_gallery_nano

Hatalmas Károlyis siker az "Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén" közgazdaságtanból az országos döntőben, amely a legrangosabb szakmai verseny Magyarországon:

Bővebben...

Két tanulónk jutott országos döntőbe az "Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (OSZTV)" pénzügyi-számviteli szakügyintéző szakmából:

 • Goda Vivien
 • Gárdosi Krisztián

Felkészítő tanárok a szakmai munkaközösség csapata!

Sok sikert kívánunk az országos döntőhöz!

Zrínyi Ilona Matematikaverseny első helyezések.

Iskolánk három tanulója ért el 1. helyezést saját kategóriájában a Zrínyi Ilona Matematikaverseny körzeti fordulójában:

 • Papp Ferenc 9.c osztály /felkészítő tanár: Osváth Tibor/
 • Nagyhegyi Virág 11.b osztály /felkészítő tanár: Bőgelné Ugrósdy Katalin/
 • Pálfalvy Zoltán 12.b osztály /felkészítő tanár: Osváth Tibor/

Gratulálunk :)

ozio_gallery_nano

1. oldal / 5

Elérhetőség

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

Károlyi Mihály

Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma

1139 Budapest, Váci út 89.

Telefon: (+36 1) 320-8427/110
Fax: (+36 1) 320-8427/119 
E-mail: E-Mail Image
Honlap: http://www.karolyi-kozgazd.hu
OM azonosí­tó: 203061

Ugrás az oldal tetejére