Belépés
facebook_page_plugin

Tanulóinknak és szülőknek

Iskolánk diákjai idén először vettek részt a magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája által szervezett 4 For Europe országos középiskolai vetélkedőn.

A versenyen országos szinten 213 csapat indult, a mienk Nagykövetek néven szerepeltek. A névválasztást indokolta, hogy a csapat több tagja részt vesz a Kertész Anna tanárnő által koordinált Európai Unió nagykövet iskolája programban. A csapat tagjai Gulyás Lianna 11.A-s, Major Anna és Papp Melinda 12.B-s, illetve Toldi Máté, 11.B osztályos tanulók.

Az verseny első fordulója október 12-e és 19-e között zajlott, egy online felületen. A feladatok megoldásához egyrészt alaposan el kellett mélyedni az Európai Unió történetében, illetve működési rendszerében, másrészt a diákok kreativitását is próbára tették, hisz a jövő évi európai parlamenti választáson történő részvételre buzdító plakátot, illetve kisfilmet kellett készíteniük.

Csapatunk országos szinten az első harmincba tartozó pontszámot ért el,a közép-magyarországi régióban pedig 43 indulóból nyolcadik lett, így jogot szerzett arra, hogy részt vegyen a második fordulóban, azaz a tíz csapatos regionális döntőben.

Ennek lebonyolítására november 22-én, Pest Megye Önkormányzatának épületében került sor. A diákoknak itt is bizonyítaniuk kellett felkészültségüket, tárgyi tudásukat az EU-val kapcsolatban, emellett tervet kellett kidolgozni Európai Uniós támogatások felhasználásáról ("Gazdálkodj okosan az Európai Uniós forrásokkal!"), be kellett mutatni az első fordulóban készített plakátot, továbbá versírásra is sor került; adott időkeretben, tíz megadott szó felhasználásával kellett az EU-ról szóló művet alkotni.

Diákjaink ragyogóan helyt álltak, hiszen még az első fordulóban elért nyolcadik helyről is sikerült jócskán előrébb lépni, a Nagykövetek végül negyedikként zártak.

Tekintettel arra, hogy ezen a versenyen korábban soha nem indultunk, így nem volt tapasztalatunk, ez igazán remek eredmény, amit jövőre, az idén szerzett rutin birtokában akár felül is múlhatunk.

A résztvevő diákoknak szeretettel gratulálunk!

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by Open Source Solutions

Bővebben...

A BGSZC Budai Középiskolája által szervezett "Useless Inventions" című angol nyelvű versenyen iskolánk 9.knya osztályának Brain Twisters nevű csapata (Klausz Norbert és Pekó Bendegúz) első helyezést ért el, Holiday Twister találmányukkal.

Bővebben...

A BGSZC Szász Ferenc Kereskedelmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által szervezett fotópályázaton ismét szép sikereket értünk el.

Bővebben...

A Pénziránytű Alapítvány az iskolahálózat tagjai számára meghirdette a

Bővebben...

Bővebben...

Országos 1. hely "Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (OSZTV)" pénzügyi-számviteli szakügyintéző szakmából:

Gárdosi Krisztián, iskolánk tanulója nyerte az idei tanévben a pénzügyi-számviteli ügyintéző OSZTV-t, ami teljes felmentést jelent az OKJ vizsgára!

Goda Vivien szintén nagyon sikeresen szerepelt az országos döntőben, amellyel részleges felmentést kapott az OKJ vizsgára.

Felkészítő tanárok a szakmai munkaközösség csapata:

 • Gunyitsné Hegedűs Margit,
 • Juhászné Kapás Judit,
 • Sipos Tünde,
 • Dr. Nagyné Kórik Mariann,
 • Horváthné Szűcs Mónika,
 • Gere Gábor.

A csapatot koordinálta, menedzselte: Fodor Tiborné

Hatalmas gratuláció a sikerhez!

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by Open Source Solutions

Hatalmas Károlyis siker az "Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén" közgazdaságtanból az országos döntőben, amely a legrangosabb szakmai verseny Magyarországon:

Bővebben...

Két tanulónk jutott országos döntőbe az "Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (OSZTV)" pénzügyi-számviteli szakügyintéző szakmából:

 • Goda Vivien
 • Gárdosi Krisztián

Felkészítő tanárok a szakmai munkaközösség csapata!

Sok sikert kívánunk az országos döntőhöz!

Zrínyi Ilona Matematikaverseny első helyezések.

Iskolánk három tanulója ért el 1. helyezést saját kategóriájában a Zrínyi Ilona Matematikaverseny körzeti fordulójában:

 • Papp Ferenc 9.c osztály /felkészítő tanár: Osváth Tibor/
 • Nagyhegyi Virág 11.b osztály /felkészítő tanár: Bőgelné Ugrósdy Katalin/
 • Pálfalvy Zoltán 12.b osztály /felkészítő tanár: Osváth Tibor/

Gratulálunk :)

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by Open Source Solutions

Három tanulónk jutott országos döntőbe az "Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén" közgazdaságtanból, amely a legrangosabb szakmai verseny Magyarországon:

 • Morvai Flórián / legjobb budapesti pontszámmal /,
 • Tripsz Norbert,
 • Pálfalvy Zoltán

Felkészítő tanárok a szakmai munkaközösség csapata!

Sok sikert kívánunk az országos döntőhöz!

2018. március 9.

A két tanítási nyelvű szakgimnáziumok budapesti angol versenyén iskolánk csapatai ebben a tanévben is jó helyezéseket értek el:

Budapest II. kategória (11-12. évfolyam) II. hely,

és a legkiválóbb jelenet díja:

„Return of the Boiz”

 1. Bátki Marcell 11.a
 2. Zsoldos Mátyás Koppány 11.a
 3. Virág Szabolcs 11.a

Felkészítő tanár:

 • Kuli Anna

Budapest I. kategória (9. – 10. évfolyam) IV. hely,

és a legjobb prezentációért járó díj:

„Queen A's”

 1. Nyitrai Vanessza 10.a
 2. Sándor Noémi 10.a
 3. Zelei Csenge 10.a

Felkészítő tanár:

 • Kertész Anna

Szeretettel gratulálunk!

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by Open Source Solutions

Három tanulónk is döntőbe jutott a FŐVÁROSI KÖZÉPISKOLAI INFORMATIKAI ALKALMAZÓI VERSENYEN /megelőzve számos műszaki és informatikai szakgimnáziumos versenyzőt/:

 • Kovács Imre Levente,
 • Oláh Karolina,
 • Pálfalvy Zoltán

Sok sikert kívánunk a döntőre!

AZ EURÓPAI PARLAMENT NAGYKÖVET ISKOLÁJA LETTÜNK!

Bővebben...

Gratulálunk!

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by Open Source Solutions

Bővebben...

Ragyogó szereplés a Közgazdaság ismeretek ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy (ÁSZÉV) verseny országos döntőjében:

Bővebben...

Bővebben...

Bővebben...

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) „Láss a mélyére!" – A kütyüink valódi ára címmel országos környezetvédelmi-globális nevelési vetélkedőt szervez középiskolás diákok számára.

A versenyre 2015. március 20-ig lehet jelentkezni. Az online fordulók során 3 fős csapatok vizsgálják majd a mindennapjaikban használt elektronikai eszközök mögötti globális, környezeti és társadalmi kérdéseket.

A fiatalok napi szinten használnak elektronikai eszközöket, amelyek hátteréről azonban kevés információval rendelkeznek, pedig az ezekhez felhasznált ritka nyersanyagoknak jelentős globális-, környezeti- és társadalmi hatásai vannak ránk és a harmadik világra nézve.

„A kreatív feladatokon keresztül a fiatalok globális fenntarthatósági dilemmák és kérdések mélyére áshatnak, miközben összefüggéseket keresnek, esettanulmányokat kutatnak és elemeznek, majd eredményeiket egyedi módon bemutatják az iskolának, környezetüknek" – mondta Botár Alexa, a Magyar Természetvédők Szövetsége éghajlat-energia programvezetője.

Az országos vetélkedő 10 legeredményesebb csapata értékes és hasznos ajándékokat (terep-, túra- és kerékpáros felszerelések, öko-könyvek, kreatív környezettudatos játékok) nyer majd.

A 110 hazai környezet- és természetvédő szervezetet tömörítő Magyar Természetvédők Szövetsége 2008 óta szervezi partnereivel a sikeres Klímaőrjárat vetélkedősorozatot, amely játékos formában neveli az ifjabb generációt a környezettudatos életmód gyakorlati megvalósítására. A Láss a mélyére! vetélkedő a Klímaőrjárat hagyományaira épülő újszerű globális nevelési vetélkedő.

A vetélkedőről bővebben itt olvashat: http://www.mtvsz.hu/lass_a_melyere

Csapatok:

Anonymus

Csapattagok:

 • Bártfai Boglárka
 • Abai Krisztina
 • Sáreczky Petra

Anonymus

1. oldal / 4

Elérhetőség

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum

Károlyi Mihály

Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma

1139 Budapest, Váci út 89.

Telefon: (+36 1) 320-8427/110
Fax: (+36 1) 320-8427/119 
E-mail: E-Mail Image
Honlap: http://www.karolyi-kozgazd.hu
OM azonosí­tó: 203061

Ugrás az oldal tetejére