Derry nyár



Az Erasmus+ program részeként július 9-én 23 fős csoportunkkal (ja, plusz egymást váltva 2x2 tanár!) sikeresen megérkeztünk egy hónapos szakmai gyakorlatunkra, Észak-Írország második legnagyobb városába, Derrybe, a helyi North West Academy támogatásával. Az első hetet a környék, az iskola, vendéglátóink, illetve a munkáink, munkahelyeink megismerésével töltöttük. A visszajelzések alapján gyorsan és sikeresen beilleszkedtünk.

A következő hetekben a munka mellett számos programon vettünk részt – városi séták, múzeumlátogatások, közös mozizás színesítette a mindennapjainkat, illetve elutaztunk Észak-Írország fővárosába, Belfastba, valamint kirándultunk a sziget északi vidékének néhány híres látványosságához. (Downhill Beach, Giant’s Causeway.) Újra és újra megállapítottuk, hogy a sziget valóban méltó a nevéhez, vagyis: zöld. Az ír nép és Derry kultúrája, történelme rendkívül érdekes (szomorú, zaklatott, véres, stb.), ezzel nem csak a múzeumokban, de a hétköznapok legkülönbözőbb helyzetei során is lépten-nyomon szembesültünk.

Az iskola irodáitól különböző éttermeken át egészen a csemperaktárakig számos munkahelyen igyekeztünk helyt állni, hogy aztán a közös együttlétek során beszéljük meg a mindennapok eseményeit. A hangulattal igazán nem volt probléma, így nehéz szívvel búcsúztunk Derrytől, amelybe biztos, hogy mindannyian visszavágyunk majd.



Kapcsolódó képek