Az idei tanév eseményei

Ha kíváncsi vagy, mik várnak Rád a tanévben, akkor jó helyen jársz. Itt megtalálhatod az összes érdekes közösségi eseményt, amelyen Téged is szerettel várunk.

Ne feledd, hogy itt találhatsz határidőket is, és a szünetekkel kapcsolatos infókat megszerezheted. Röviden: A TANÉV RENDJE.2018-19 EU-továbbképzés

Február 24-e és 26-a között az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Pest Megyei Europe Direct iroda szervezésében volt szerencsém részt venni egy középiskolai tanároknak szervezett Európai Uniós tematikájú továbbképzésen, a közösség (egyik) központjában, Brüsszelben.

Az utazást voltaképpen kizárólag Gulyás Liannának, Major Annának, Papp Melindának és Toldi Máténak köszönhetem, ugyanis diákjaink nagyszerű eredményt elérve a regionális (Pest megyei) döntő negyedik helyéig jutottak a 4forEurope vetélkedőn, majd ezek után -  egészen igazságtalan módon - én, mint felkészítő tanár kaptam jutalmat, s repülhettem huszonhat, az ország minden részéből érkező kollégával Belgiumba.

A továbbképzés rendkívül feszes tempóban zajlott, a program sűrű volt, de roppant élvezetes, valamint - és talán ez a legfontosabb - nagyon tanulságos a és hasznos.

Az első napon az Európai Bizottságban, a másodikon pedig az Európai Parlamentben szerveztek számukra különböző előadásokat (a témák között szerepelt az oktatásügy, a menekültválság, az uniós támogatások kérdése, vagy épp az Európai Parlament működése), illetve találkozhattunk és beszélgethettünk a Parlamentben dolgozó (más-más pártokhoz tartozó) magyar képviselőkkel, valamint Navracsics Tibor úrral, az Európai Bizottság magyar tagjával, az oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztossal.

Körbevezettek a Parlament épületében, így az üléstermen kívül számos más pontját is megismerhettük a hatalmas épületegyüttesnek, többek között betekintést nyerhettünk egy szakbizottsági ülésterembe, ahol a Parlament munkájának lényegi, szakmai része zajlik.

Kulturális program gyanánt az első napon az Európai Történelem Házát, a másodikon pedig a Parlament történetét bemutató Parlamentáriumot jártuk végig, illetve természetesen igyekeztük minél jobban megismerni magát a várost; Belgium és az európai közösség (egyik) központját, Brüsszelt, különös tekintettel a sörökre, csokikra és gofrikra - kinek-kinek ízlése szerint.

A továbbképzés sok szempontból rendkívül hasznos volt. Az egyik szempont az a (kinek örömteli, kinek elszomorító) következmény, hogy a tanultak, hallottak és tapasztaltak a jövőben természetesen beépülnek majd az iskolai órák anyagába, hogy a diákoknak az EU működéséről minél gazdagabb és pontosabb képük legyen.

2019/20 Spar futás

Több mint száz Károlyis futó és staff a Spar futásokon.
Nélkületek nem lett volna jó hangulat.
Köszönet Kecskés Márta és Pók Edina tanárnőknek a szervezésért.

2019/20 Európai Diáksport Nap 2019

2019/20 Gólyanap

2019/20 Tanévnyitó

Ma reggel megnyitottuk az új tanévet.

Új osztályaink:


9/Kny.a: Csizmadia Renáta
9/Kny.b: Ferencz Ildikó
9/Ny.c: Pók Edina
9/d: Kristin László

Sikeres tanévet kívánunk mindenkinek!

2021/22 Gólyanap

Két évfolyam - egy gólyanap életképek a szigetről.

A sok laptop előtt töltött perc/óra/nap/hét/hónap/év után legyen minden nap ilyen vidám.

Köszönet a szervezésért a DÖK-nek, Mezei Péter és Kristin László tanár uraknak.

2019-20 Szalagavató

2019. november 29-én pénteken rendeztük szalagavató ünnepélyünket a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban :) 

Végzős osztályaink:

 • 12/a: Eperjesi Katalin
 • 12/b: Mezei Péter
 • 12/c: Biró Mirtill
 • 12/d: Kecskés Márta.

Köszönet a szervezésért Molnár Zsuzsanna és Ferencz ildikó tanárnőknek :) 

Köszönet a fotókért Hamvai Bertalannak, illetve mindenkinek aki segített abban, hogy a rendezvény megvalósulhasson 

Pályázati Felhívás!

A Fővárosi Önkormányzat Trambulin Tehetséggondozó Ösztöndíjprogramot hirdet 10. és 11. évfolyamos tanulók számára. Részletek a felhívásban találhatók.

Esetleges kérdéseikkel és elkészült pályázati anyagukkal Kristin Csilla tanárnőt tudják keresni /kristin.csilla@karolyi-kozgazd.hu/.

Pályázati felhívás

Adatkezelési tájékoztató

Tanévnyitó 2021

Elkezdődött a tanév iskolánkban issmiley

Köszöntjük új osztályainkat:

 • 9/Kny.a: osztályfőnök Molnár Zsuzsanna
 • 9/Kny.b: osztályfőnök Sitkeiné Tündik Andrea
 • 9/Ny.c: osztályfőnök Eperjesi Katalin
 • 9/d: osztályfőnök Czifrik Piroska
 • 5/13.a: osztályfőnök Gunyitsné Hegedűs Margit
 • Reméljük, a folyamatosan változó helyzetben közösen együtt eredményesek és sikeresek tudunk lenni smiley
 • Köszönjük a szervezést Gyenge Gyöngyvér, Biró Gergely, Farkas József kollégáknak!
 • Boldog Új Tanévet Mindenkinek!