Állás és egyéb pályázat



Aktuális álláshirdetéseink

Iskolánk keres:

  • takarító /délutános, félállásban/

Érdeklődni, illetve önéletrajzot küldeni a balogh.ervin@karolyi-kozgazd.hu e-mail címre lehet

Büfé pályázat

A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum nyilvános, egyfordulós pályázatot hirdet iskolai büfé helyiségek bérbeadására

  1. A pályázat kiíró neve, címe és elérhetőségei:

Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum, 1074 Budapest, Dohány utca 65.

Jelen pályázat vonatkozásában érintett intézményei:

  • Budapesti Gazdasági SZC Békésy György Technikum
    • Cím: 1174 Budapest, Széchényi u. 9-11.
    • Büfé helyiség alapterülete: 6 m2
    • 2023.10.01. nappali tanuló létszám: 541
  • Budapesti Gazdasági SZC Berzeviczy Gergely Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum
    • Cím: 1047 Budapest, Baross u. 72.
    • Büfé helyiség alapterülete: 6 m2
    • 2023.10.01. nappali tanuló létszám: 406
  • Budapesti Gazdasági SZC Budai Gimnázium és Szakgimnázium
    • Cím: 1126 Budapest, Márvány utca 32.
    • Büfé helyiség alapterülete: 10 m2
    • 2023.10.01. nappali tanuló létszám: 761
  • Budapesti Gazdasági SZC Budai Technikum
    • Cím: 1126 Budapest, Márvány utca 32.
    • Büfé helyiség alapterülete: 18 m2
    • 2023.10.01. nappali tanuló létszám: 490
  • Budapesti Gazdasági SZC Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
    • Cím: 1134 Budapest, Huba utca 7.
    • Büfé helyiség alapterülete: 36 m2
    • 2023.10.01. nappali tanuló létszám: 937
  • Budapesti Gazdasági SZC Giorgio Perlasca Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola
    • Cím: 1106 Budapest, Maglódi út 8.
    • Büfé helyiség alapterülete: 54 m2
    • 2023.10.01. nappali tanuló létszám: 518
  • Budapesti Gazdasági SZC Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum
    • Cím: 1011 Budapest, Ponty u. 3.
    • Büfé helyiség alapterülete: 15 m2
    • 2023.10.01. nappali tanuló létszám: 668
  • Budapesti Gazdasági SZC II. Rákóczi Ferenc Technikum
    • Cím: 1075 Budapest, Wesselényi u. 38.
    • Büfé helyiség alapterülete: 11 m2
    • 2023.10.01. nappali tanuló létszám: 527
  • Budapesti Gazdasági SZC Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum
    • Cím: 1139 Budapest, Váci út 89.
    • Büfé helyiség alapterülete: 18 m2
    • 2023.10.01. nappali tanuló létszám: 567
  • Budapesti Gazdasági SZC Keleti Károly Közgazdasági Technikum
    • Cím: 1106 Budapest, Gyakorló u. 21-23.
    • Büfé helyiség alapterülete: 16 m2
    • 2023.10.01. nappali tanuló létszám: 593
  • Budapesti Gazdasági SZC Pesterzsébeti Technikum
    • Cím: 1201 Budapest, Vörösmarty u. 30.
    • Büfé helyiség alapterülete: 5 m2
    • 2023.10.01. nappali tanuló létszám: 597
  • Budapesti Gazdasági SZC Pestszentlőrinci Technikum
    • Cím: 1184 Budapest, Hengersor u. 34.
    • Büfé helyiség alapterülete: 10 m2
    • 2023.10.01. nappali tanuló létszám: 498
  • Budapesti Gazdasági SZC Széchenyi István Kereskedelmi Technikum
    • Cím: 1088 Budapest, Vas u. 9-11.
    • Büfé helyiség alapterülete: 15 m2
    • 2023.10.01. nappali tanuló létszám: 492
  • Budapesti Gazdasági SZC Szent István Technikum és Kollégium
    • Cím: 1095 Budapest, Mester u. 56-58.
    • Büfé helyiség alapterülete: 19 m2
    • 2023.10.01. nappali tanuló létszám: 673
  • Budapesti Gazdasági SZC Teleki Blanka Közgazdasági Technikum
    • Cím: 1095 Budapest, Mester u. 23.
    • Büfé helyiség alapterülete: 15 m2
    • 2023.10.01. nappali tanuló létszám: 552
  • Budapesti Gazdasági SZC Varga István Közgazdasági Technikum
    • Cím: 1039 Budapest, Hatvany Lajos u. 7.
    • Büfé helyiség alapterülete: 16 m2
    • 2023.10.01. nappali tanuló létszám: 631
  • Budapesti Gazdasági SZC Vásárhelyi Pál Technikum
    • Cím: 1212 Budapest, Széchenyi u. 95.
    • Büfé helyiség alapterülete: 69 m2
    • 2023.10.01. nappali tanuló létszám: 542

A helyiség előzetes bejelentkezés alapján megtekinthető 2024.08.26-27-28. napokon 8:00-13:00 óra között. Az előzetes bejelentkezést az adott iskola titkárságán szíveskedjen jelezni.

A pályázati eljárással kapcsolatban további felvilágosítás kérhető az alábbi email címen: info@bgszc.hu

  1. A pályázat tárgya: Büfé helyiség bérbeadása

A büfé működtetésének célja, hogy az iskola tanulói és dolgozói megfelelő színvonalú és árszintű büfészolgáltatást vehessenek igénybe az épületen belül.

A nyertes pályázónak kell az intézményekben található büfé helyiséget az élelmiszerforgalmazásra és tárolásra vonatkozó jogszabályi és szakhatósági előírások alapján kialakítania, illetve üzemeltetnie. Abban az esetben, ha a nyertes pályázó által kialakított büfé működéséhez a szakhatóságok utólag mégsem járulnak hozzá, illetve a működési engedélyt nem tudja a vállalkozó megszerezni, a büfé kialakításával felmerült költségeit egyedül viseli. E tárgyban polgári jogi igénnyel nem léphet fel a pályázat kiírójával szemben. A nyertes pályázó köteles figyelembe venni az igazgató észrevételeit a büfé termékválasztásának kialakításánál, továbbá a vonatkozó jogszabályokat.

A pályázatnak az alábbiakat tartalmaznia kell (a pályázati minta szerint): Pályázati minta letöltése

  1. Árképzési rendszer bemutatása
  2. Értékesíteni kívánt áru és termék választéka (lista) (A pályázat kiírója az egészséges termékek és friss gyümölcsök napi kínálatát pozitívan értékeli.)
  3. Nyitvatartás
  4. Referencia (A pályázat kiírója pozitívan értékeli a korábbi években iskolai büfék üzemeltetése során szerzett tapasztalatot, különösen a bérleti díjak szerződésszerű kiegyenlítésének gyakorlatát.)
  5. A melléklet szerinti adatlapok, nyilatkozatok
  6. Átláthatósági nyilatkozat

A pályázatkiíró előnyben részesíti az egészséges ételeket és italokat forgalmazó pályázókat az alábbi példák szerint:

  • rostos gyümölcs-zöldséglevek, ásványvíz
  • tejtermékek, tejdesszertek
  • különböző töltelékkel készült teljes kiőrlésű pékáruk
  • kompót/befőtt, friss gyümölcs
  • sovány hússal, illetve húskészítménnyel készült szendvics, sok zöldséggel
  • puffasztott gabonaszelet, natúr olajos magvak

A büfé kínálatának kialakítása az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) ajánlásában (https://ogyei.gov.hu/dynamic/Segedlet_az_iskolabufek_arukinalatanak_kialakitasahoz_20221104%20v05.pdf) foglaltak figyelembe vételével történik.

A pályázatkiíró fenntartja magának a jogot, hogy a pályázatot/pályázatokat eredménytelenné nyilváníthatja, amennyiben a beérkezett pályázat/pályázatok szakmai tartalma nem felel meg a pályáztató által kialakított feltételrendszernek.

A pályázatkiíró 2026. augusztus 31. napjáig tartó bérleti szerződést köt a pályázat eredményessége esetén a büfé üzemeltetésére.

A nyertes pályázónak havi nettó fix összegű bérleti díjat kell fizetni a büfé helyiségének használatáért (a rezsiköltséget a bérleti díj tartalmazza). A havi nettó bérleti díj összege az adott iskola 2023. 10. 01-jei nappali tanulólétszáma szorozva 200 Ft.

A pályázót június 15. és augusztus 31. közötti időszakra vonatkozóan fizetési kötelezettség nem terheli, a nyertes pályázó próbaüzemet, vagy nyári gyakorlati tevékenységet folytathat.

Május 1. és június 15. között a bérleti díjat úgy kell megállapítani, hogy az arra jutó 45 napból az iskolai szünetek napjainak számát le kell vonni a tanév rendjéről szóló jogszabály szerint. Május 1. és június 15. közötti időszakra vonatkozóan egy számla kerül kiállításra.

A bérleti díjat a szerződés megkötését követően – de első alkalommal 2026. január 1-jét követően – a KSH fogyasztói árindex mértékével egyoldalúan emelheti a pályázat kiírója.

A kapcsolódó szerződés időtartam: 2024 szeptember 1. napjától 2026. augusztus 31. napjáig szól.

Az üzemeltetéshez szükséges gépek, berendezési és felszerelési tárgyak beszerzése, a helyiség büfé üzemeltetés céljára való alkalmassá tétele és folyamatos karbantartása, továbbá takarítása a nyertes pályázó feladata.

3. A pályázatok benyújtásának helye és határideje:

Az ajánlattétel benyújtási határideje: 2024.08.28. napja 24.00 óra

Az ajánlattétel benyújtásának módja:

Email-en az info@bgszc.hu címre. A pályázati anyagot aláírva, pdf formátumban és doc formátumban is kérjük csatolni.

Kérjük az email tárgyába beírni: "Büfé üzemeltetése_iskola neve"

4. A pályázatok elbírálásának tervezett időpontja: 2024.08.30.

Pályáztató teljeskörű hiánypótlást biztosít, az „elbírálás szempontjaira” benyújtott ajánlat viszont nem módosítható.

A pályázat eredményéről a pályázók írásban, e-mail útján kapnak tájékoztatást.

5. A pályázatok elbírálásának szempontja:

  • Kínálat minősége
  • Nyitvatartási idő megfelelősége
  • Referenciák

6. Egyéb követelmények:

A nyertes pályázó kötelessége a kereskedelmi, vendéglátási tevékenység folytatásához szükséges bejelentési kötelezettség teljesítése, továbbá az üzemeltetéshez szükséges engedélyek beszerzése, alkalmazottai a jogszabályoknak megfelelően egészségügyi alkalmassággal kell rendelkezniük és büntetlen előéletűnek kell lenniük.

7. A pályázat érvénytelen, ha:

  • a pályázat benyújtására rendelkezésre álló határidő lejárta után nyújtották be,
  • egyéb módon nem felel meg a pályázati felhívásban meghatározott feltételeknek,
  • a pályázó nem a megfelelő csatornákon keresztül nyújtja be a pályázatát,
  • legalább egy érvényes pályázat sem érkezett.
  • a kiíró egyéb okból annak nyilvánítja.

8. A pályázatokban szereplő adatok és csatolandó dokumentumok

  • pályázat (minta szerint)
  • pályázati adatlap (minta szerint)
  • pályázó nyilatkozata arra vonatkozóan, hogy vállalja a jelen pályázati kiírásban foglalt feltételeket (minta szerint)
  • adatvédelmi nyilatkozat (minta szerint)
  • a képviseletre való jogosultságnak megfelelően aláírt nyilatkozat, mely szerint (minta szerint):
    • nincs ellene csőd-, felszámolási eljárás folyamatban, végelszámolás alatt nem áll,
    • nincs önkormányzati adóhatóságnál nyilvántartott adótartozása,
    • tevékenységét nem függesztette fel vagy tevékenységét nem függesztették fel
    • átláthatósági nyilatkozat
  • Nyertes pályázók esetén a szerződéskötéshez összevont nyomtatvány az adóhatósági igazolásokkal kapcsolatos ügyek intézéséhez (IGAZOL) benyújtásával kiadott NAV igazolás vagy a köztartozás mentes adózói adatbázisban való szereplés kinyomtatva

9. Egyéb:

  • A pályázó tudomásul veszi, hogy az iskolabüfék árukínálatának hatósági ellenőrzését a népegészségügyi hatóság végzi.
  • Az értékesíteni kívánt áru és termék választék listát a pályázat kiírója a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 130.§ (2), vagy a 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet 104. § (2) bekezdésben foglaltakra tekintettel szakvélemény beszerzése céljából megküldi a nevelési-oktatási intézményben működő iskola-egészségügyi szolgálat részére.
  • A nyitvatartás véleményeztetésére a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 130.§ (5), vagy a 12/2020. (II. 7.) Korm. rendelet 104. § (3) bekezdésben foglaltakra tekintettel a pályázatban szereplő nyitvatartási tervet a pályáztató megküldi a képzési tanács (a gimnázium esetében a szülői szervezet) és a diákönkormányzat számára.

Budapest, 2024.08.21.