Projekt hét a KárolyibanAz „Energiaválság és energiatakarékosság - pénzügyi megoldások” témában került megrendezésre április első hetében.

Ezen a héten minden osztály egy-egy, de más-más témát kapott a környezet, a föld, a levegő és a víz témakörökből.

Az osztályoknak készíteni kellett a kapott témában:

  • egy prezentációt - pénzügyi vonatkozásokkal és forrásokkal;
  • kérdőívet, vagy keresztrejtvényt, amit a látogatók kitölthettek online, vagy papír alapon;
  • hulladékból (fém, papír, műanyag) bármilyen használati tárgyat, mellyel bemutathatták az általuk választott „szemét” újrahasznosításának egy módját.

Végezetül a terem egy kis részét berendezték a tanulók, amelyben bemutatták az iskola többi osztályának és tanárainak mindazt, amelyeket ők készítettek, vagy gyűjtöttek a saját témájukban, pl. plakátokat, újrahasznosított tárgyakat, perezentációt, fotókat, táblaképet, kérdőíveket, stb.

Az osztályok a projektfeladat kidolgozást kiegészítve egy alkalommal külső programon is részt vehettek. Voltak a Keletiben a Pénziránytű Bázisiskolában tartott pénzügyi foglalkozásokon, a Szemléletformáló és Újrahasználati Központban, Tanösvényeken Óbudán és a Felsőrákosi réteken, valamint egy osztály Reptérlátogatáson. 6 csoport pedig MoneyGo túrán vett részt a Budai várban.

Jane Goodall Intézet szakemberei pedig két interaktív előadást is tartott iskolánkban, melynek témái a Csimpánzok világa és Műanyag szennyezés voltak.

De természetesen ezen a héten nem csak az érzékenyítés volt a cél, hanem az iskola kertjének a szépítése és építése is.
Új növényket ültettek és új lépőköveket is készítettek a tanulók az oktatók közreműködésével.

Köszönjük minden diáknak, oktatónak és dolgozónak a részvételt!

Összességében elmondható, hogy a tanulók jól érezték magukat a héten, sokat fejlődtek a csapatmunkában.
Mindenki megcsillogtathatta a tehetségét abban, amiben jó és amihez kedve volt.
Az osztályok szebbnél szedd produktumokat készítettek, melyekből a teljesség igénye nékül néhányat mi is közzé teszünk.Kapcsolódó képek