Kuli Anna tanárnő beszámolója a Pestalozzi nyári egyetemrőlIdén részt vehettem a Pestalozzi nyári egyetemen Bad Wildbad-ban, az Európa Tanács (Council of Europe) jóvoltából.


A nyári egyetem, melynek témája "Competences for a democratic culture: from onlookers to engaged and active citizens", olyan tanári stratégiákat és kompetenciákat igyekezett kialakítani és felszínre hozni, amelyek segítenek egy demokratikusabb osztály és tanóra kialakításában. 10 napon át 39 ország képviselői (tanárai) olyan foglalkozásokon vehettek részt, amik megmutatták, hogyan lehet az Európa Tanács irányelveit és elképzeléseit, és legfőképpen a nemrégen elfogadott "Competences for a Democratic Culture" keretprogram irányelveit, a mindennapi gyakorlatba átültetni. A szemináriumok és előadások a demokratikus értékek átadását, és ebben a folyamatban a pedagógia és a tanárok szerepének a fontosságát igyekezett kiemelni.

Kivételes élmény és szakmai fejlődés volt ez a néhány nap. Köszönet mindenkinek, aki segített, hogy részt vehessek az egyetemen.

Kuli Anna

 Kapcsolódó képek