4forEurope verseny



A 2022-es 4forEurope versenyen iskolánk négy tanulója (Erdős Hanga - 9.a, Kispál Janka - 9.c, Berentei Marcell - 10.b, Szabó András - 11.c) vett részt. A csapat CsokinyEUszik néven indult az EU-s tematikájú vetélkedőn, amelyen sok éve hagyományosan jól szerepelünk.

Az első forduló online bonyolódott és egyaránt tartalmazott tudásalapú, illetve kreatívan megvalósítandó feladatokat. Utóbbiak sorában plakátot kellett készíteni az EU és a béke témakörében, illetve filmet arról, hogy milyen lehetőségeket nyújt az Unió a fiataloknak.

A továbbjutást követően egy tematikus iskolai nap tervét kellett elkészíteni az EU és az fiatalság kapcsolatáról, mivel 2022 az ifjúság éve az Unióban, illetve egy háromnapos, több országot érintő utazás programját kellett összeállítani, számos megadott szempont alapján. Ezek a feladatok nem kevés fejtörést, munkát, befektetett energiát követeltek a diákoktól. Köszönet illeti Kertész Anna tanárnőt és Módos Csaba tanár urat rendkívül értékes segítségükért. A csapat ismételten kiválóan szerepelt, mivel 48 induló versenyében bejutott a közép-magyarországi regionális elődöntőbe, vagyis a legjobb tíz közé.

A döntőre november 17-én az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája szervezésében, a Millenárison található Európa Pont épületében került sor. A rendezvényen a különböző gimnáziumokat képviselő együttesek mellett a miénk volt az egyetlen csapat, mely technikumból érkezett, így elmondható, hogy iskolatípusunk kategóriájában mi szerepeltünk a legjobban a közép-magyarországi régióban. A döntő során ugyancsak próbára tették a tanulók EU-val kapcsolatos tudását, illetve be kellett mutatniuk a korábban elkészített anyagokat. A felkészültség mellett nagy hangsúlyt kapott a kreativitás, az ötletesség, a csapatmunka és az előadókészség.

A CsokinyEUszik csapata végül az ötödik helyen végzett, vagyis diákjaink ismét kitűnően szerepeltek! Felkészítő tanár: Kristin László.
Nagyszerű teljesítményükhöz szeretettel gratulálunk!



Kapcsolódó képek